Eselnita – Zilele localitatii

ese_sar_05    Pe 7, 8 și  9 mai Eşelniţa poartă haine de sărbătoare. Toţi cei care simt că sunt  mândri că trăiesc în această comună se  bucură să ducă  mai departe tradiţiile  bănăţene. De asemenea, echipa de implementare a acestui proiect local urmărește să conştientizeze în rândul cetăţenilor importanţa păstrării tradiţiilor şi implicarea voluntară în viaţa comunităţii.

   Pe parcursul celor trei zile au loc activităţi diverse în care se implică deopotrivă copii, tineri, adulţi. Zilele sunt pline de evenimente sportive, distractive şi cultural-artistice.

   Dimineaţa  încep în parcul din centrul comunei întreceri sportive. Dacă la început veneau timizi câţiva copii, până la urmă  parcul se umple de tineri şi adulţi care asistă şi participă alături de copii la întreceri (CURSA ÎN SACI, TRASUL DE FRÂNGHIE, POPICE, ŞAH/TABLE, TENIS DE MASĂ). Apoi centrul atenţiei se mută pe stadionul Eşelniţa unde se dispută meciuri de fotbal între echipe locale.

    Ultima seară a culminat în fiecare an cu un spectacol cultural-artistic organizat la Căminul Cultural Eselnita.  Elevii şcolii Eselniţa reuniţi în ansamblul artistic “Ritmuri bănăţene” împreună cu tinerii ansamblului ”Vlăstarii Dunăreni”  încântă spectatorii din localitate si din localitătile învecinate  cu dansuri populare bănăţene , dansuri şi jocuri ţigăneşti, dansuri moderne arătând că îşi păstrează tradiţiile dar sunt deschişi şi “modernismului”.

Posted in Sarbatori pe Clisura Dunarii.